Nädala kaja: mida mürate, linnajuhid?

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Ain Liiva

1. september 2022. aastal on meie peres pidulik – tütar läheb esimesse klassi. Reedesest Virumaa Teatajast lugesin aga kolleegi kirjutatud lugu Rakvere linna põhikoolivõrgust, mille kohta linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et enne uue aasta märtsi ei otsustata selle korrastamise kohta mitte midagi.

Kui ma tahaksin olla eeskujulik lapsevanem, mida ma kindlasti tahan olla, kuulaksin juba praegu maad, et lapse kooli valikul võimalikult õige otsus langetada. Kes on tema õpetaja? Millist kooli eelistavad lasteaiakaaslased? Milline oleks kõige mõistlikum logistika marsruudil kodu-kool-lasteaed-töö? Aga ma ei saa seda teha, sest inimesed, kes koolivõrgu eest vastutavad, venitavad ja ootavad ebapoppide otsustega, et valimised saaksid mööda.

Sest just täpselt seda ju oodataksegi. Kelle huve praegune venitamine teenib? Mitte koolijuhtide, mitte õpetajate, mitte laste ega perede huve. Tunnen kaasa koolijuhtidele, kes ei saa isegi uusi õpetajaid tööle võtta, sest noor inimene ülikoolist ei viitsi siduda end hunniku teadmatusega, mille otsas troonivad kohalikud poliitikud oma isiklike ambitsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles