Piirangud panevad sõbrapäeva pereringis tähistama

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Linnapea hommikusöögilaud.
Linnapea hommikusöögilaud. Foto: Triin Varek

Valentinipäeval on mitu tähendust – tähistatakse nii sõprust kui ka armastust. Ühtedele meeldib sõbrapäeva tähistada, teistele tundub see välismaalt sisse toodud kommertspühana.

Rakvere linnapea Triin Varek veedab oma sõbrapäeva tegusalt, kuid pere keskel. "Alustasime hommikut kena hommikusöögiga pereringis. Päeva peale käisime mõnede tuttavate-sõprade ukse taga, otseselt kokku ei saanud," kõneles linnapea ja lisas, et külastas ka oma onu. "Tal oli värskelt operatsioon ning temaga praegu kokku puutuda ei tohi. See-eest saime väikese meene ta trepi peale jätta," rääkis Varek.

Linnapea peab kinkide tegemist armsaks kombeks, kuid enda peres neid väga palju sõbrapäeva puhul teha ei tarvitse. "Lastele oleme mõnikord kingitusi teinud. Poeg ütles, et tema arvates on sõbrapäev pigem paarikeste päev. Minu arvates on tõesti tore inimesi ka muul ajal meeles pidada, aga armas, et on ka sõbrapäev," märkis Triin Varek.

Vinni vallavanem Rauno Võrno pidas päeva samuti pereringis. "Tegime väikesed kingitused ka, lilled ja šampus," kõneles Võrno.

Vinni vallavanema sõnul on tähtis sõpru ka kõikidel muudel päevadel meeles pidada, mitte ainult nimetatud tähtpäeval. "Püha pühaks, sõpru tuleb kogu aeg mäletada ja nendele aega leida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles