Roland Poom täitis Otepää talveralliks seatud eesmärgi

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Numbrit viis kandnud Citroën C3 Rally2 auto valmistas meestele ette Saintéloc Junior Team.
Numbrit viis kandnud Citroën C3 Rally2 auto valmistas meestele ette Saintéloc Junior Team. Foto: Ray Põder

Laupäeval sõideti Otepääl Eesti autoralli meistrivõistluste avaetapp, Otepää Talveralli 2021. Hooaja ainsale talverallile startis 63 võistluspaari, kelle hulgas ka Roland Poom – Darren Garrod.

Laupäeva hommikul sõideti võistluse kaks esimest kiiruskatset, millest esimesel näitasid Poom – Garrod Rally2 autode arvestuse viiendat ja teisel neljandat aega. Pärast lühikest hoolduspausi sõidetud korduvkatsetel sõideti välja avaringiga identsed katsetulemused.

"Ralli algas meie jaoks suhteliselt OK tempos ja koostöö Darreniga sujus. Kuna ma pole pool aastat legendi koostanud, siis oli meil sellega alguses probleeme just eriti kiiretel lõikudel, kuid katse-katselt saime asjad paremaks. Kuna sellest aastast on mul ingliskeelne legend, siis kirjutasin teadlikult legendi vähem detailselt, et oleks alguses seda lihtsam vastu võtta," kommenteeris Roland Poom ralli hommikuseid katseid.

"Ralli jooksul suuri momente meil polnud, välja arvatud kuues kiiruskatse, kus ühel tehnilisel lõigul oli mul roolis palju tööd ja ma ei võtnud seal legendist mingeid kohti inglise keeles omaks. Palusin Darrenil korrata, kuid siis jooksis korraks täitsa kokku. Õnneks sain rütmi tagasi ja edasi sujus ilma vahejuhtumiteta," rääkis Poom kuuenda kiiruskatse seiklustest.

"Eelviimasel katsel lõikasin kuskile lumevalli ja sealt sattus palju lund velje sisse, mis omakorda mõjutas pidurikettaid, mis läksid kõveraks. Alates sellest hetkest kuni finišini pidin pidevalt vasaku jalaga pidureid üles pumpama, et nad toimiks.

Me ei läinud Otepääl kellegagi võidu sõitma, sest minu jaoks oli see ikkagi test, kus sain sõita uue autoga ja harjutada koostööd Darreniga. Täitsime ralliga endale seatud eesmärgi," võttis Poom võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles