Päevapilt: Rasmus tutvus ema töö juures linnapea tegemistega

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Aktsioon "Tööle kaasa!": Rakvere gümnaasiumi 1. klassi poiss Rasmus oli täna emaga kaasas Rakvere linnavalitsuses kus ta tutvus linnapea Triin Vareku tööga. 
Aktsioon "Tööle kaasa!": Rakvere gümnaasiumi 1. klassi poiss Rasmus oli täna emaga kaasas Rakvere linnavalitsuses kus ta tutvus linnapea Triin Vareku tööga. Foto: Erakogu

Rakvere gümnaasiumi 1. klassi Rasmusel oli täna oma ema töökohas eriline võimalus. Ta kohtus Rakvere linnapea Triin Varekuga, varjutades linnajuhi esmaspäeva. Poiss oli ühinenud aktsiooniga "Tööle kaasa!", mis kutsus tööandjaid, lapsevanemaid ja koole liituma võimalusega näidata lastele tööelu, võttes nad tööle kaasa.

Rakvere linnavalitsuse vanemraamatupidaja Ly Rannamäe poeg Rasmus on muidugi varemgi oma emaga töö juures kaasas käinud, kuid kui koolist tuli kiri projekti kohta, sukeldus väike poiss uuesti linnavalitsuse tööellu.

Rakvere gümnaasiumi esimese klassi poiss Rasmus on tagasihoidlik, kuid uudishimulik ja õpihimuline noormees.

Loomulikult valmistuti emaga tööpäevaks, tehti eeltööd.

"Tutvustasin talle veidi taustu. Rääkisin volikogu ja linnapea ning abilinnapeade valimisest. Arutlesime minu töö üle, et see pole ainult raamatute pidamine," rääkis Ly Rannamäe.

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et tema hommik hakkas linnavalitsuse ja linnapea töö tutvustamisega. Jutustati ka linna allasutustest – koolidest ja lasteaedadest, raamatukogust ja noortekeskusest.

"Ta küsis minu käest, kelleks mina lapsena saada soovisin, kui tunnistasin, et linnapea ametist ma nooruses ei unistanud," tähendas Varek. Linnajuht tunnistas, et loomasõbrana unistas ta loomaarsti kutsest. Rasmus avaldas seepeale oma soovi. "Ta teab, et soovib õppima minna Tallinna tehnikaülikooli, aga ameti üle peab veel mõtlema. On tore, et esimese klassi laps mõtleb kõrgkooli peale," rääkis Varek. Linnapea ütles, et pidas kohtumist Rasmusega toredaks.  

Algatuse "Tööle kaasa!" raames avasid tööandjad tänavu 15. veebruaril uksed töötajate lastele, et neil oleks võimalus vanemate töö ja töökeskkonnaga lähemalt tutvuda.

Eelmisel algatusel osalesid ligi 900 tööandjat, kes kaasasid 200 koolist kokku 3300 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles