Veidi üle poole päästjatest soovib lasta end vaktsineerida

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Maakonna päästjatest soovib end vaktsineerida lasta 49 pritsimeest, kolm on vaktsiinisüsti juba saanud.
Maakonna päästjatest soovib end vaktsineerida lasta 49 pritsimeest, kolm on vaktsiinisüsti juba saanud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates tänasest alustati siseturvalisuse eesliini töötajate COVID-19 vastase vaktsineerimisega. Ida päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits ütles, et Lääne-Virumaal soovib lasta end vaktsineerida 54 protsenti päästjatest.

Soovi saada vaktsineeritud on avaldanud 46 pritsimeest. Lisaks on kolme päästjat vaktsineeritud teise töökoha kaudu. Mooritsa sõnul ei ole veel teada, millal järjekord Lääne-Virumaa päästjateni jõuab. Täna algas pritsimeeste kaitsepookimine Tartus ja Tallinnas.

Päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelti sõnul on äärmiselt oluline, et Eesti elanike ohutuse eest seisjate endi tervis oleks kaitstud ja ohutus tagatud. "Päästjad panevad end iga päev ohtu ja aitavad ka kiirabi, kus vaja. Meie ülesanne on päästa elu ja selle pingelise töö juures on kõige vähem vaja lisamuret haigestumise ning seeläbi enda ja ka lähedaste tervise pärast," ütles Anvelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles