Ele Sööl: kõik algab suhetest

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
TORE koolitaja ja ringijuht Ele Sööl (keskel).
TORE koolitaja ja ringijuht Ele Sööl (keskel). Foto: Karjääristuudio

Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) haridustehnoloog Ele Sööl on ühtlasi TORE koolitaja ja ringijuht ning sai hiljuti selles organisatsioonis sütitaja tiitli. Ele naerab, et on nagu välgumihkel. “See on mu loomuses: kui ma näen, et midagi töötab, siis räägin sellest, et võimalikult paljud saaksid kasu,” ütleb ta. Ja ta näeb, et selline tugiõpilaste programm töötab.

Väga tubli ja edukas õpilane otsis pärast gümnaasiumi lõpetamist Ele Sööli üles, vaatas talle otsa ja ütles, et iganädalane TORE koolitus põhikooli ajal oli see, kus ta sai tunda ennast sellena, kes ta oli. “Ta ütles, et tänu sellele, et igal kolmapäeval oli TORE ring, on ta täna veel meiega...” rääkis RRG haridustehnoloog ja 17 aastat TORE juhendaja olnud Ele Sööl. “Noortel on kuulumisvajadus ja aktsepteerimisvajadus. See on meil kõigil.”

Mis on TORE? See on noorteühing, mille lühend tähendab Tugiõpilaste Oma Ring Eestis. Tugiõpilasliikumise idee jõudis siia Soomest juba üheksakümnendatel ning Eestis on seda kohandatud meie oludele vastavaks. Välja on töötatud metoodika tugiõpilaste ja juhendajate koolitamiseks. Lääne-Virumaal tegutsetakse kuues koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles