Rakverlane avas veebitöökoja, mis mõeldud “tossupeadele”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mitmekülgsel Jaak Püssil on praegu kodus 17 paari isiklikke tosse, kuid teiste omi käib sealt läbi rohkem.
Mitmekülgsel Jaak Püssil on praegu kodus 17 paari isiklikke tosse, kuid teiste omi käib sealt läbi rohkem. Foto: Marianne Loorents

Elupõline rakverlane Jaak Püss (23) kutsub ennast sneakerhead’iks. Ketsid on tema silmis kunstiliik ning kõik nendega seonduv ta elu lahutamatu osa. Nüüd astus ta sammukese edasi ja muutis oma hobi tööks.

Intervjuu alguses tunnistab Jaak Püss, et viimasel ajal on tekitanud probleeme see, et ta vaatab inimestele enne jalga kui silma ja loob selle põhjal esimese mulje. Loomulikult küsin temalt kohe hinnangut enda praktilisele, minimaalse edevusega silma paistvale saabaskingale. Saan vastuseks, et mul on ajakirjanikule väga sobiv poolviisakas jalanõu. Hingan kergendatult.

Otsetõlkes võiks sneakerhead olla “tossupea”, kuid sellest jääb ilmselgelt väheks, et fenomeni seletada. Sneakerhead näeb vabaajajalatsites rohkemat kui paljud meist. Ta kannab regulaarselt mitut eri paari ketse, kuid tema kollektsioonis on veel rohkem paare, mida ta ei kanna. Ta jälgib parimate brändide toodanguliine ning teab täpselt, millal uus ihaldatud mudel ning selle erilised värvivalikud välja tulevad. Ta ostab, müüb ja vahetab ketse ning elab ja hingab nendega kaasas käivat kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles