OG Elektra plaanib Sõmeru ristmikule ärihooneid

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kuus hektarit plaanitakse jagada kümneks kinnistuks, millest ühele Tallinna-Narva maantee poolsele kerkib OG Elektra kauplus.
Kuus hektarit plaanitakse jagada kümneks kinnistuks, millest ühele Tallinna-Narva maantee poolsele kerkib OG Elektra kauplus. Foto: Ain Liiva, Eskiis, Montaaž

OG Elektra ei kavatse lähiajal ümber ehitada mitte ainult Rakvere kesklinnas asuvat senist Tsentrumi kaubanduskeskust, veelgi varem tahab ta Sõmeru ristmikul valmis ehitada oma poeketi maakonna suurima kaupluse, mis oleks esimene Tallinna–Narva maantee äärde jäävast arendusest.

Nimelt andis Rakvere vallavolikogu ühehäälselt rohelise tule OG Elektra soovile algatada Aluvere külas asuval Veskinurga kinnistul detailplaneeringu koostamine. See on ligi kuue hektari suurune ala, mis jääb Tallinna–Narva maanteest Rakvere poole.

Detailplaneeringuga jagatakse ala kümneks väiksemaks kinnistuks, millest üheksale plaanitakse rajada äri- ja kaubandushooned, sealhulgas üks tankla-kauplushoone. Rakvere valla arendus- ja planeerimisspetsialist Kaire Kullik selgitas, et see on üldplaneeringut muutev detailplaneering, praegu on maatüki sihtotstarve maatulundusmaa, mis soovitakse muuta ärimaaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles