Valitsus leppis kokku uued koroonapiirangud

BNS
Copy
Koroonaviiruse levik Eestis peatumismärke paraku veel ei näita.
Koroonaviiruse levik Eestis peatumismärke paraku veel ei näita. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uued piirangud hakkavad kehtima esmaspäevast. Nii lähevad õpilased alates 5. klassist üle kaugõppele ning kaheks nädalaks suletakse veekeskused.

Peaminister Kaja Kallase sõnul levib koroonaviirus kõikjal Eestis ja haigestumuse intensiivsus on kõrge, edastas valitsuse pressiesindaja. “Nakkuse leviku pidurdamiseks otsustasime lausaliste piirangute asemel rakendada ajutisi meetmeid seal, kus oht nakatuda on kõige suurem. Valitsuse kehtestatavate reeglite eesmärk on tagada, et meie tervishoiusüsteem peaks koormusele vastu,” ütles ta. Kallas toonitas, et kõige suurem mõju viiruse levikule on igaühe enda käitumisel. Ta soovitas kõigil vähendada teiste inimestega kokkupuuteid, püsida rohkem kodus, pesta käsi ja kanda maski, et alandada viiruse edasi kandumise riski.

Piirang ei kehti 1.–4. klassi õpilastele ega siis, kui õppijad vajavad hariduslikke tugiteenuseid või õpetaja hinnangul õpitulemuste saavutamiseks konsultatsioone, sooritavad praktilist õpet, eksameid või teste või osalevad olümpiaadidel.

Laste, noorte ja täiskasvanute huvihariduses, huvitegevuses, täiendkoolitusel, täiendõppel, noorsootöös ning sportimisel ei ole rühmaviisiline tegevus vähemalt kahel järgmisel nädalal lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles