Veterinaar Erti Susi peab tähtsaks arenemist ja väärtustab vanu tarkusi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Veterinaar peab olema heas füüsilises vormis ja karastatud, sest lehmalaudas valitsevad karged kraadid, mis loomadele mõjuvad paremini kui suvised palavad päevad.
Veterinaar peab olema heas füüsilises vormis ja karastatud, sest lehmalaudas valitsevad karged kraadid, mis loomadele mõjuvad paremini kui suvised palavad päevad. Foto: Marianne Loorents

Vestlus Erti Susiga on huvitav. Ta elab Ubjas ja töötab Rakvere Piimaühistus veterinaarina. Mees rääkis oma elukutsest ja sellega kaasnevast kirglikult. Muutus vahepeal filosoofiliseks, põdes maailmavalu. Kõige selle juures tunnustab ta väga igasugust arenemist ja jääb siiski kahe jalaga maale. Esivanemate tarkuse maale.

Külastan eluaeg veterinaarina ja pikemat aega peamiselt veistega töötanud Erti Susi tema kodus, kuna mees arvab, et mõnes laudas pole see kuigi mugav. “Lehmapidamine on nii kihvt. See valdkond muutub ja areneb kogu aeg. Samas hoiab ka omal naha vintske, sest õpid selle juures kogu aeg,” ütleb ta kohe vestluse algul.

Erti Susi meenutas, et huvi loomade vastu tekkis tal hobuste kaudu. Ta käis koolipõlves ratsutamas, tegeles takistussõiduga ja osales koguni Eesti noorte meistrivõistlustel. “Sel ajal olid kolhooside juures tallid, mitte nagu praegu, kus lapsevanem peab selle kinni maksma,” meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles