Rakvere linn arutab juba lisaeelarvet

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Praeguse suure ringtee asemel rajatakse sel aastal Rakvere gümnaasiumi ja polikliiniku vahele väiksem ring.
Praeguse suure ringtee asemel rajatakse sel aastal Rakvere gümnaasiumi ja polikliiniku vahele väiksem ring. Foto: Meelis Meilbaum

Kui paljudes valdades on veel tänavune põhieelarvegi vastu võtmata, siis Rakvere linnavolikogu tutvus juba esimese lisaeelarvega, millega pannakse paika linnas sel aastal tehtavad investeeringud. Osa investeeringuid kajastus ka põhieelarves, kuid lisaeelarvega neid täpsustatakse ning eraldatakse raha ka muudele suurematele projektidele.

Rakvere linnapea Triin Vareku sõnul on linna esimese lisaeelarve maht 2,1 miljonit eurot. Kolmandiku sellest summast ehk täpsemalt 720 000 eurot moodustab niinimetatud Vabaduse ringi ümberehitus seoses riigigümnaasiumi ehitamisega ja kavandatava Arvo Pärdi kontserdimajaga.

Abilinnapea Kert Karus selgitas, et selle raha eest saab ehitada väikese ringi Tuleviku tänava otsa ning rajada vajalikud kommunikatsioonid, kavandatavat platsi aga esialgu valmis ei ehitata ning ka maaalune parkla jääb tulevikku ­ootama. “Plats ja parkla on arvestatud kontserdimaja projekti sisse,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles