Galerii ⟩ Tapal peeti maslenitsa puhul esmakordselt maha jäähokilahingud

Copy

Pühapäeva keskpäeval kogunes Tapal kooli juurde jäähokiväljakule selle spordiala harrastajad, kohtuniku vormis ja vilega oli väljakul vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov ise.

Butšenkovi sõnul oli esialgne plaan pidada jäähokilahingud veteranide ja noorte vahel, kuid et noori nappis, siis tehti niinimetatud kombineeritud meeskonnad. Volikogu juht ütles, et noorte nappus ei ole tingitud soojadest talvedest. "Jääd on, lihtsalt ei viitsita trenni teha," arvas ta.

Jäähokit kutsuti mängima endised ja mõistagi praegused Tapa linna elanikud. Butšenkovi sõnul tulid isa ja poeg kohale Tallinnast. Volikogu esimeeski on pealinnas jäähokiga tegelenud, juhatades Tondiraba jäähalli.

Kogu seda ettevõtmist korraldas MTÜ Spordiklubi STEV juhatuse esimees Anatoli Butšenkov. Tema sõnul oli see jäähokivõistlus Tapa ajaloos üldse esimest korda. Jäähokiväljakule läksid harrastajad, kellest paljud tegelevad saalihokiga. MTÜ juhi sõnul annab ühing lastele võimaluse õppida jäähokit, samuti iluuisutamist. Viimast tehakse kooli vahendusel kehalise kasvatuse tundides. Hokit on Anatoli Butšenkovi sõnul tulnud õppima ka need, kes esimest korda uisud jalga panevad. Nemad otsustasid siiski nüüdsetel mängudel igaks juhuks pealtvaataja rolli kasuks.

Õige mitmel korral, nagu hokis ikka, sööstsid teiste seas väljakule Rakvere politseijaoskonna eriasjade uurija Joel Alla ja Ida päästekeskuse Tapa komandopealik Jaanis Aron. Viimane ütles, et käib talviti jäähokit mängimas käsipalli trennis käivate lastega. "Et kevadel oleks pallinälg suurem," lisas ta.

Joel Alla tunnistas, et kiivrit pole pähe saanud ja näeb seetõttu profi moodi välja lihtsal põhjusel - pole jõudnud veel täisvarustust soetada. Jäähokit pidas ta võimaluseks ise liigutada ja värsket õhku hingata. Seega pole tähtis üldsegi võit, vaid osavõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles