Omavalitsused saavad libedusega hakkama

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linn teeb oma halduspiiridesse jääval kergliiklusteel libedustõrjet, kuid sama tee Rakvere ja Vinni valla piiridesse jäävatel lõikudel seda ei tehta.
Rakvere linn teeb oma halduspiiridesse jääval kergliiklusteel libedustõrjet, kuid sama tee Rakvere ja Vinni valla piiridesse jäävatel lõikudel seda ei tehta. Foto: Ain Liiva

Kuigi Vinni vald hoiatas eile hommikul Facebookis oma elanikke libeduse eest ja palus võimaluse korral vältida jalgsi käimist, said Rakvere ja linna ümbritsevad omavalitsused päeva peale libedusest jagu. Kergliiklusteedel tervisekilomeetreid siiski koguda ei tasu, sest seal varitseb libedus.

Eile hommikul enne kella 9 oli nii mõnigi Rakvere äärelinnatänav väga jäine või rööpas, nii et autoga sõitmine oli seal pea võimatu. Sahad-puisturid tegid õnneks piisavalt tööd ja ka ilmaolud muutusid. Laias laastus olid Rakvere sõiduteed rahuldavas seisus, vähem kasutatavad kõnniteed aga libedad, millele vihjab ka Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna töökoormuse hüppeline tõus.

“Eks see meie postitus Facebookis muidugi kaheti mõistetav oli,” tõdes Vinni vallavanem Rauno Võrno. “Ilmselge, kui temperatuur järsult tõuseb, siis lähebki libedaks. Aga muidugi saab selle postituse kontekstis küsida, miks siis vald ei tee piisavalt libedustõrjet.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles