Hea avalik ruum

Copy
Tapa kesklinna vaade.
Tapa kesklinna vaade. Foto: Erakogu

Viimaste aastate jooksul on Eestis projekti “Hea avalik ruum” Euroopa rahade toel ümber kujundatud paljude suuremate ja väiksemate linnade keskus. Selle projekti jätkuna planeeritakse “head avalikku ruumi” ka Tapa linnas. Tapa valla kodulehel on linnakujundajate viimased mõtted Tapa linna rahvale vaatamiseks ja hindamiseks juba mõnda aega väljas olnud. Aga seda, et täidetud oleks seletuskirjas antud lubadust Tapa linna elanike märkustega arvestada, on selle projekti juures küll keeruline välja lugeda.

Keskväljaku ühes servas on praegu kaunite leinavormis puude ja kevadel õitsvate ilupõõsastega roheline nurgake. Selle ilu ja tasakaalustatud kujundust oleme alles viimastel aastatel märkama hakanud, sest selle vanus on vaevalt kümmekond aastat.

Väljaku teises osas on puud, mis võiksid linnarahvast roheluse, tuule- ja päikesevarjuga rõõmustada lähemad pool sajandit, ilupõõsad ja mururohelus, mitmekümne meetri pikkune peenar suvel rohkelt õitsvate roosidega, mille aktsendiks suvel ja talvel linnarahvale silmarõõmu pakkuvad uhked elupuude püramiidid. Kõik see on fooniks ja kaunistuseks Tapa linna “Ajakivile”, mis püstitati sinna linnarahva suure austuse ja armastuse märgina 1996. aastal linna 70. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles