Väike-Maarja valis aasta teoks Wähja festivali

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Aasta teo auhinna võttis vastu Kaur Salus.
Aasta teo auhinna võttis vastu Kaur Salus. Foto: Kristel Kitsing

Eesti aastapäeval anti Väike-Maarja keskväljakul Kaur Salusele ja Mart Lankotsile üle aasta teo auhind esimese Wähja festivali korraldamise eest.

8. augustil toimus Ao külas esimene Wähja festival, mille õnnestumiseks suutsid Kaur Salus ja Mart Lankots kaasata hulga koostööpartnereid ja organisatsioone kohalikest tegijatest Eesti tippkokani välja.

Festivali käigus toimusid õpitoad ja loengud, tegevused lastele, kohaliku toidu laat ja kultuuriprogramm, pidulik vähiõhtusöök ja kontsert.

Festivali külastas üle 1300 inimese Eesti eri piirkondadest. See pälvis meedia laialdase tähelepanu, tõi pildile Rakke piirkonna ühe väikese küla ja tuntust nii Rakke kandile, Väike-Maarja vallale kui ka Näkiuurimiskeskusele. 

Arvestades kevadist koroonakriisi ja sellise mastaabiga ürituse korraldamise ettevalmistamiseks jäänud vähest aega, said need kaks meest hakkama millegi enneolematuga. Seda, et sisuliselt kuu ajaga sõlmiti kokkulepped laada, töötubade, esinemiste, õhtusöögi ja muu toimumiseks, võib eeskujuks tuua paljudele ürituste korraldajatele.

Väike-Maarja valla mullune aasta tegu valiti nelja kandidaadi seast, tunnustamise kohta tegi otsuse vallavolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles