Kuidas ma tuletõrjeautoga “driftima” õppisin

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kadrina vabatahtlike päästjate libedakoolitus.
Kadrina vabatahtlike päästjate libedakoolitus. Foto: Raido Nagel

Pidur kaheks sekundiks täie jõuga põhja, seejärel tõstan jalga. Jälle kaheks sekundiks põhja, siis jälle lahti. Samal ajal hoian kahe käega tugevalt roolist ja jälgin pingsalt küllalt kitsast plasttorbikutega tähistatud rada. Süda vajub saapasäärde, kui lumevall järjest lähemale jõuab.

Kadrina vabatahtlikud päästjad kogunesid eelmisel laupäeval Väike-Maarja lähistele päästeteenistuse õppeväljakule, et harjutada tuletõrjeautoga libedasõitu ja keerulisi manöövreid. Ilm oli selleks ideaalne – tuisune, külm – ja väljak oli väga-väga libe. Koolitus toimus Kadrina vabatahtliku päästekomando Susi-nimelise tuletõrjeautoga, millega päästetöödel osaletakse.

Alles mõned päevad tagasi oli väljakutsele kiirustanud päästeauto libeda tee tõttu Põltsamaa lähistel kraavi sõitnud ja külili vajunud. Libedusega niisuguseid õnnetusi juhtub, kuid kas sellisel koolitusel osalemine aitab edaspidi sõidukit ka paremini kontrollida? Otsustasin ise järele proovida. Taustast veel niipalju, et mul on olnud juhiluba kaheksa aastat, kuid veoauto rooli ma kunagi keeranud ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles