Presidendi peol kõlasid muusikakooli metronoom, Näpi kool ja lõngaliisud

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Kersti Kaljulaidi garderoobi kaunistavad veebruarist rahvusvärvides ja rahvuslike motiividega Lõnga Liisu müts, sall ja kindad. Vinni valla juhid kinkisid need presidendile tema ringreisil Lääne-Virumaal.
Kersti Kaljulaidi garderoobi kaunistavad veebruarist rahvusvärvides ja rahvuslike motiividega Lõnga Liisu müts, sall ja kindad. Vinni valla juhid kinkisid need presidendile tema ringreisil Lääne-Virumaal. Foto: Erakogu

Eesti vabariigi 103. aastapäevale pühendatud kontsert toimus külalisteta, kuid Lääne-Virumaal leidus väljavalituid, kelle tiksumine või nime kõla kaikus Paide muusika- ja teatrimajast teleekraani kaudu tuhandetesse kodudesse.

Pidupäevakontserdil osales ka Rakvere muusikakool, neid esindas metronoom. See oli kõigile näha. György Ligeti komponeeritud sümfoonilises poeemis sajale metronoomile köitis vaatajate pilku teiste omasuguste reas pill, millel ilutses meie muusikakooli foto.

Rakvere muusikakooli majandus- ja õppealajuhataja Rita Mets naerab helisevalt. Tema oli selle väikese, kuid armsa vingerpussi autor. “Olime nõus suure kunsti nimel metronoomi andma,” nentis Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles