Rakvere teatrisse tuli kaks nominatsiooni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tarvo Sõmer loob vana torisejana südamliku ja nüansirikka rolli.
Tarvo Sõmer loob vana torisejana südamliku ja nüansirikka rolli. Foto: Maris Savik/Rakvere Teater

Eesti teatri aastaauhindade kaks nominatsiooni tuli Rakvere teatrisse: nominendid on näitleja Tarvo Sõmer ja korraldusjuht Marika Tint. Reet Neimari nimelisele kriitikaauhinnale kandideerib virulane Kaja Kann.

Tarvo Sõmer kandideerib meespeaosatäitja auhinnale Mihkli rolliga Ajateatri lavastuses "Tema taevaliku Õnneküla potitehas" ja toriseja Esko rolliga Eili Neuhausi lavastuses "Kõike head, vana toriseja" Rakvere teatris.

Koos Tarvo Sõmeriga kandideerivad meespeaosa auhinnale Henrik Kalmet (Deimantas lavastuses "Mul oli nõbu" Vabal Laval), Indrek Sammul (Eduard lavastuses "Millest tekivad triibud?" Eesti Draamateatris ja Charles Blondin lavastuses "Niagara ületamine" Kinoteatris), Juhan Ulfsak (osaleja lavastuses "Kas te olete oma kohaga rahul" Kanuti Gildi SAALis), Priit Võigemast (Mayer Lehman, Robert Lehman jt lavastuses "Lehman Brothers" ning Porfiri Petrovitš lavastuses "Kuritöö ja karistus", mõlemad Eesti Draamateater).

Haldus- ja administratiivtöötaja auhinnale on nomineeritud Rakvere teatri korraldusjuht Marika Tint, Kanuti Gildi SAALi projektijuht Eneli Järs ja rahvusooper Estonia tehnikadirektor Taivo Pahmann.

Reet Neimari nimelisele kriitikaauhinnale kandideerib virulane Kaja Kann etenduskunsti ja nüüdistantsu isikupärase, otsekohese ja üldistusjõulise kajastamise eest: "Vägivalla estetiseerimine on lavastaja otsus" (Sirp 10. jaan 2020) ja "Üleharitud koreograafide tupikseis" (Sirp 13. märts 2020).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles