Uued virtuaaltuurid aitavad avastada põnevaid sihtkohti

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Üks virtuaaltuur tutvustab Rakvere linnust.
Üks virtuaaltuur tutvustab Rakvere linnust. Foto: Vladislav Musakko

Eesti-Vene piiriülese koostöö programmist toetuse saanud projekti Via Hanseatica Plus raames on valminud kuus virtuaaltuuri Eesti ja Venemaa sihtkohtadest ja objektidest. 

Tuurid aitavad külastajatel juba esimesest kaadrist alates ennast sihtkohas olijana tunda ning näitavad, millised on sealsed võimalused ja tegevused. Interaktiivsed multimeedialahendused ehk virtuaaltuurid on täpsemalt 360 kraadi fotod, mida saab liigutada enda soovi järgi ning mis loovad illusiooni ruumis või asukohas viibimisest. Virtuaaltuuril on võimalik suurendada eksponaate ja vajutada ringikujulistele ikoonidele, mis annavad lisainfot paikade, tegevuste ja muuseumieksponaatide kohta. 

Eestis saab virtuaalselt külastada Rakvere linnust, Eesti kaevandusmuuseumit Ida-Virumaal ja Eesti lennundusmuuseumit Tartumaal. Venemaa virtuaaltuuridel saab tutvuda ajaloolise Pihkva kesklinnaga, Viiburi lossi ja selle ümbrusega ning "matkata" Sestroretski rabas.  

Virtuaaltuurid on kohandatud nii arvutis kui ka nutitelefonis mugavaks kasutamiseks ja võimaldavad lugeda infomaterjali kolmes keeles: eesti, inglise ja vene keeles. Tuuridega saab tutvuda siin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles