Soojema ilmaga on mõni mesilaspere teinud juba puhastuslennu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Vanaisade tarkus on mesitarude ümber tuhka panna, et lumi kiiremini sulaks. Nimelt peab puhastuslennule minev mesilane jõudma tagasi taruni lennata, lumel peatudes ta hukkub.
Vanaisade tarkus on mesitarude ümber tuhka panna, et lumi kiiremini sulaks. Nimelt peab puhastuslennule minev mesilane jõudma tagasi taruni lennata, lumel peatudes ta hukkub. Foto: Marianne Loorents

Tänavune talv on olnud mesilastele hea, tõdes mesinik Aili Taal Roela kandist Taali mesilast. “Üle pika aja oli talvel korralik lumi maas ja temperatuurid olid madalamad. Mesilatele on külmem ilm parem kui temperatuuride kõikumine ja niiskus. Ja kui mesinik on sügisel teinud lestatõrje ja pannud piisavalt sööki, siis mesilaspere peaks olema rahul,” rääkis Aili Taal.

Kui keegi on silmanud looduses juba mesilasi lendamas, siis pole see Taali sõnul mingi imeasi – esimeste ilusate päikseliste ilmadega, kui temperatuur tõuseb kõrgemale, on päikselises kohas asuvatest tarudest käinud pered juba puhastuslennul ja siirdunud siis oma tarru tagasi.

“Mesilastel jätkub praegu tubane elu, sest väljas pole neil midagi teha veel,” rääkis mesinik. Ta hoiatas, et kui on teada, et mesilaspered on lähedal, pole mõtet esimeste ilusate ilmadega pesu õues kuivatada, sest siis on topelttöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles