Päike paistab, maa on sula ja vahtral mahl jookseb

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Martin Müller näitab, kuidas puust mahla saamiseks auku puurida – kaasa Anni ning kaksikud Ats-Johannes ja Juss-Martin on pealtvaatajate rollis.
Martin Müller näitab, kuidas puust mahla saamiseks auku puurida – kaasa Anni ning kaksikud Ats-Johannes ja Juss-Martin on pealtvaatajate rollis. Foto: Marianne Loorents

Martin Müller on Miila külas Kurestiku talus kevaditi vahtral ja kasel mahla lasknud nii kaua, kui ta mäletab. Algul poisikesena onu kõrval, nüüd oma poegadega. Kaksikute Ats-Johannese ja Juss-Martiniga minnakse igal kevadel karjamaale kaheharulise vahtra juurde ja puuritakse sinna vanaisaaegse puuriga auk, kust magus mahl toru kaudu tilkuma pannakse.

Kui tavaliselt on vahtrale mahlaaugu puurimine tal plaanis olnud 10. märtsi paiku, siis tänavuste päikeseliste ilmadega võeti tähtis käik ette helmekuu esimesel päeval.

“Mulle endale meeldib öelda, et paneme vahtra jooksma, mitte tilkuma. Sest kui ütled “paneme vahtra jooksma”, tekitab see küsimuse, et kui kaugele jookseb seekord – meie tore eesti keele võlu,” räägib Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles