Mahetootmisega alustajad saavad peagi esitada tegevustaotluseid

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Mahetooted. Pilt on illustratiivne.
Mahetooted. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Efert

Mahepõllumajandusliku tootmise ja mesindusega alustajad saavad põllumajandus- ja toiduametile (PTA) esitada 10. märtsist kuni 12. aprillini tunnustamise taotluseid. Tunnustuse olemasoluta ei tohi tooteid mahedana turustada.

Taotlusi on võimalik esitada ameti kliendiportaalis, e-posti teel digitaalselt allkirjastatuna piirkondliku esinduse ametnikule esitades või esinduses kohapeal, leppides kohtumisaja enne kokku. Koroonaviiruse levikust tulenevalt eelistatakse suhtlust elektrooniliste kanalite kaudu.

"Mahedana võib turustada üksnes tooteid, millel on vastav tunnustus. Kõigil käesoleval aastal mahetootmisega alustada soovivatel ettevõtjatel avaneb nüüd võimalus oma tegevus registreerida ja saada vastav tunnustus," ütles põllumajandus- ja toiduameti mahepõllumajanduse ja seemne osakonna peaspetsialist Olvia Laur.

Ettevõtjad, kellel on tunnustus olemas, saavad mahepõllumajandusliku tootmise jätkamise taotlusi esitada PTA-le 10. märtsist 15. juunini.

Käesolevast aastast hakkas kehtima mitu õigusakti, mis tõid kaasa muudatusi riigilõivude tasumisel mahepõllumajanduse seaduse alusel tehtavate toimingute eest. Riigilõiv koosneb edaspidi 62 euro suurusest püsiosast ja muutuvosast, mis sõltub kontrollitava maa suurusest. Selleks on edaspidi 1,5 eurot põllumajandusmaa hektari kohta või korjeala puhul 24 eurosenti hektari kohta. Riigilõiv võib ettevõtja kohta ulatuda 5000 euroni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles