Keskkonnateemad muutuvad teravamaks

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Paraku ei ole prügi metsa vahel ka Lääne-Virumaal haruldane nähtus, kuid keskkonnaamet töötab selle nimel, et järjest rohkem prügistajaid vastutusele võtta.
Paraku ei ole prügi metsa vahel ka Lääne-Virumaal haruldane nähtus, kuid keskkonnaamet töötab selle nimel, et järjest rohkem prügistajaid vastutusele võtta. Foto: Vladislav Musakko

Keskkonnaametile oli eelmine aasta eriline. Liituti keskkonnainspektsiooniga, tehti looduses varasemast rohkem järelevalvet ja aidati politseil kevadel seista hea selle eest, et inimesed järgiksid liikumispiiranguid.

Kolmapäeval tegi keskkonnaamet eelmisest aastast kokkuvõtte. Räägiti möödunud aastast, tulevikuplaanidest ja suurimatest murekohtadest Eesti looduses. Juttu tuli ka mullu Lääne-Virumaal lambaid ja koeri kimbutanud hundikarjast.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder sõnas, et üldjoontes on ettevõtete ja eraisikute käitumine aasta-aastalt vastutustundlikumaks läinud. “Eelmine aasta nägime, kuidas looduskaitsealadel suurenes mitu korda külastatavuskoormus ja sellega seoses ka rikkumiste arv,” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles