Maakonnalehtede parima arvamusloo autor on Virumaa Teataja ajakirjanik

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Anu Viita-Neuhaus pälvis sel aastal ka Virumaa Teataja kolleegipreemia oma töökuse ja sitkuse eest.
Anu Viita-Neuhaus pälvis sel aastal ka Virumaa Teataja kolleegipreemia oma töökuse ja sitkuse eest. Foto: Marianne Loorents

Eesti Meediaettevõtete Liidu konkursil valiti täna välja parimad eelmise aasta maakonnalehtedes ilmunud uudis-, arvamus- ja olemuslood. Parima arvamusloo kategoorias on laureaat Virumaa Teataja ajakirjanik Anu Viita-Neuhaus looga koolivägivallast. 

Virumaa Teataja ajakirjaniku Anu Viita-Neuhausi sõnul on võit suur üllatus.

"Kolm meest, kellega ma koos parima arvamusloo kategoorias kandideerisin, on väga tugevad arvajad. Nad on head ajakirjanikud. Ma ei julenud loota, et minu lugu osutub parimaks," kõneles Viita-Neuhaus.

Ajakirjanik jutustas, kuidas ta istus oma lapse 1. septembri aktusel ja kirjutas koos temaga alla koolirahu lepingule. "Mõtlesin, et sellest võiks kribada lapsevanemana mõnerealise repliigi, kuid tagasilend oma kooliaega lasi mälestustega läbisegi kirjutada pika arvamusloo. See lugu sündis kiiresti ja kergelt."

Ajakirjanik nentis, et arvamusloo kirjutamine on üks raskemaid väljakutseid ajakirjanduses.

"Arvamus peaks tekitama mingit vastukaja või poleemikat. Minu loo puhul kirjutati mulle palju – meenutati oma kooliaega ja arutleti koolivägivalla üle. On heameel, et lugu kõnetas inimesi," rääkis Viita-Neuhaus.

Anu Viita-Neuhausi parimaks tunnistatud arvamuslugu saab lugeda SIIT.

Maakonnalehtede uudise kategoorias oli üks nominent ka Virumaa Teataja ajakirjanik Aivar Ojaperv uudisesarjaga Virumaa Koolitoidust. Võitjaks ta sel korral ei osutunud.

2019. aastal kirjutas Anu Viita-Neuhaus parima Eesti maakonnalehtedes ilmunud olemusloo ja siis tegi maakonnalehtede olemuslugude parima kujunduse meie disainer Toomas Erapart. Ühtlasi pälvis Toomas Erapart tookord maakonnalehtede kujunduste üldpreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles