Triin Niinemets – žanriülene kultuurihing

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Triin Niinemets.
Triin Niinemets. Foto: Kairit Leibold/ERR

Teate neid inimesi, kes ütlevad, et kuulavad muusikat seinast seina, kuulates tegelikult vaid üht kommertsjaama? Triin Niinemets pole kindlasti üks nendest.

Rakverest pärit Triin Niinemets on raadiosaatejuht, diskor, melomaan. Jutuajamise alguses üritan talle külge pookida ka muusikakriitiku tiitlit, aga sellest loobub ta kohe – viimati olevat ta plaadiarvustuse kirjutanud 2018. aastal, Müürilehele. "Tundub, et liiga palju muusika üle arutamine sellises plaanis pole mulle tänasel päeval enam nii huvitav," märgib ta seejuures.

Enamik lugejaid kuuleb temast praegu ilmselt esimest korda ja see on igati loogiline, sest ta pole kuulus. Ta ei otsigi kuulsust, võimalik, et kunagi otsis. Kultuurisfäärid, milles ta liigub, ei ole kindlasti hulkade pärusmaa. Samuti ei ole ta snoob. Pigem nopib ta kultuuri selle igalt "tasandilt" ning leiab, et kõik need peaks üksteist teadvustama. Kui aus olla, siis vaevalt ta kiidaks heaks nii pikka sissejuhatust enda kohta. Mitte et ta oleks liialt tagasihoidlik, äkki on ta lihtsalt kahe jalaga maa peal?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles