Kirikud jätkavad koguduseelu nii veebi kui ka paberi abil

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Karmeli kogudus mobiliseeris end eelmisel kevadel koroonapiirangute tõttu tegema otseülekandeid jumalateenistustest, kus kohal vaid muusikud, vaimulik ja tehnikatiim. Nii on ka nüüd.
Rakvere Karmeli kogudus mobiliseeris end eelmisel kevadel koroonapiirangute tõttu tegema otseülekandeid jumalateenistustest, kus kohal vaid muusikud, vaimulik ja tehnikatiim. Nii on ka nüüd. Foto: Ain Liiva

Alates homsest ei toimu Eesti kirikutes avalikke jumalateenistusi, järgitakse valitsuse ettekirjutusi. Küll tehakse jõudumööda veebiülekandeid-salvestusi ja saadetakse internetivõimaluseta koguduseliikmeile paberkandjal kirju. Samuti on osa pühakodasid teatud kellaaegadel avatud, et soovija võiks siseneda mõtiskluseks.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Kadrina Katariina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson nentis, et valitsuse korralduste kohaselt avalikke jumalateenistusi ei toimu. “Eelmiste piirangute ajal tegime ülestõusmispühadel YouTube’i salvestised, karta on, et ka sel aastal tuleb nõnda teha,” rääkis Erikson.

Kevadised piirangud andsid kogudusele tema sõnul tagasilöögi, sest nende lõppedes kõik inimesed jumalateenistustele ei naasnud. Praeguste piirangute ajal pühapäeviti jumalateenistusi ei toimu, kuid näiteks leerikursusega jätkatakse Zoomis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles