Virumaa Teatajas 37 aastat ajakirjanikutööd teinud Valdo Einmann sai pühapäeval 80-aastaseks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Täna 80-aastaseks saanud Valdo Einmann töötas Virumaa Teataja ajakirjanikuna 37 aastat.
Täna 80-aastaseks saanud Valdo Einmann töötas Virumaa Teataja ajakirjanikuna 37 aastat. Foto: Marianne Loorents

Kuigi staažikas ajakirjanik on juba üle 15 aasta pensionil, on muhe mees toimetuserahval jätkuvalt meeles – näiteks kui keegi kirjutab liiga pika artikli, kõlab ahastus "mul on juba 5000 tähemärki koos, aga Emumäele pole veel jõudnudki!" Just nii ütles omal ajal Valdo, kui tegevtoimetaja nõudis temalt planeeritud tekstimahust kinnipidamist.

Valdo Einmann tuli Virumaa Teatajasse tööle kas 1965. või 1966. aastal, ise ta täpselt enam ei mäletagi, ja jäi pensionile 2004. aastal. Kui keegi nüüd leiab, et arvepidamine ei klapi – 37 aastat ajakirjanikuametis – siis on õigus temalgi. "Olin umbes kaks aastat ajalehest ära," selgitas tänane sünnipäevalaps. "Ma tahtsin teada, kas saan mõne muu ametiga ka hakkama ja läksin tööle teerullijuhiks."

​Kes aga lendama loodud, sel kaua kõndida ei lasta. "Toonane peatoimetaja Jüri Peinar tuli tänaval vastu, võttis nööbist kinni, ja ütles, et olen nüüd hulkunud küll, aeg on tagasi tulla," jätkas Valdo. "Reede õhtul pesin oma teerulli ära ja esmaspäeva hommikul kell 8 olin juba toimetuses laua taga. Kolleeg Leida vaatas ukse vahelt sisse, põrnitses mind pikalt, ja pani sõnagi lausumata ukse uuesti kinni," lisas ta naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles