Varingu alla jäänud mees pääses ehmatusega

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kraav, kus sees mehe jalg kinni oli.
Kraav, kus sees mehe jalg kinni oli. Foto: Päästeamet

Möödunud reedel said päästjad väljakutse Pariisi puhkekülla, kus kaevetööde käigus oli mees sattunud varingu alla. Kraavi serval kasvav puu hakkas koos juurestikku ümbritseva mullapalliga liikuma ja vajus töölisele peale. Mees pääses kergemate vigastustega.

Kohapeal päästetöid juhtinud Ida päästekeskuse Rakvere korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Aivar Lepp rääkis, et õnnetus juhtus kraavi kaevamise käigus. "Kopp lõpetas kaevamise ja üks töötajatest läks kraavi veel midagi üle vaatama. Kraavi serval oli aga kuusepuu, mis hakkas aeglaselt mehele peale vajuma," kõneles Lepp.

Kopajuht suutis puu aeglast langemist pidurdada, kuid kraavis olnud mees jäi põlvest saadik pinnasesse kinni. "Päästjate saabudes olid teised töömehed suutnud kraavis olijal ühe jala vabastada, kuid teine oli päris tugevalt kinni. Me eeldasime algul halvimat, kuna kinni olnud mees kurtis, et ei saa varbaid liigutada," jätkas Lepp, kuid lisas, et pärast mehe vabastamist suutis too kanderaami peal siiski varbaid liigutada. "Lisaks kurtis mees rinnus valu, ilmselt puu surus ta rindkere peale. Õnneks midagi väga hullu siiski mehega ei juhtunud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles