Rakvere linn suunas kõik õpilased kaugõppele

Copy
Rakvere põhikooli, reaal­gümnaasiumi ja gümnaasiumi kõik õpilased suunati kaugõppele.
Rakvere põhikooli, reaal­gümnaasiumi ja gümnaasiumi kõik õpilased suunati kaugõppele. Foto: 3 X Marianne Loorents

Pühapäeva õhtul kogunes Rakvere linnavalitsuse erakorraline koosolek, kus tehti koroonaviiruse kiire leviku tõttu otsus: esmaspäevast jäävad kõik linna munitsipaalkoolid vähemalt kaheks nädalaks dis­tants­õppele. Kiirelt tulnud otsus nõudis väledat tegutsemist. Koolidirektoritega võeti ühendust kohe pärast pühapäevast koosolekut. Abilinnapea Laila Talunik ütles, et kõik koolijuhid olid ühel meelel, et esmaspäevast lähevad kõik Rakvere koolid eeldatavasti kaheks nädalaks distantsõppele.

Rakvere põhikooli direktor Lea Pilme rääkis, et reedel peeti veel teistsuguseid plaane: arutati mitu tundi selle üle, kuidas abistada lapsi, kel on vaja rohkem suunamist, räägiti individuaalõppest ja plaaniti lausa põhikooli lõpuklassi toomist paariks päevas nädalas koolimajja.

Kui pühapäeva õhtul info koolijuhini jõudis, hakkas ta kohe tegutsema. Nii liikus info sotsiaalmeediasse ja e-kooli, õpetajatega peeti edasi tegutsemiseks nõu, IT-juht aitas peredele töövahendeid muretseda. “Leppisime kokku, et täna (eile – toim.) õpetajad võtavad ka natukene rahulikumalt ja ei alusta 8.30 kohe algklassidel veebitundidega. Arvan, et oleme hakkama saanud,” ütles Pilme. Kuna teatud klassid on juba nädala kaugõppel olnud, nentis Pilme, et murekohad on samasugused nagu eelmisel kevadel. “Kes ei käinud tavaoludes koolis, kipuvad ära kaduma ka distantsõppel ja neid on veel raskem kätte saada,” ütles Pilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles