AS Viru Haigla saab valitsuselt täiendavat tööjõutoetust

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
AS Viru Haigla sai täiendavat tööjõutoetust.
AS Viru Haigla sai täiendavat tööjõutoetust. Foto: Eva Klaas

Valitsus toetab 259 474 euroga hoolekandeasutusi COVID-19 viirusest tingitud täiendavate tööjõukulude katmisel, teiste hulgas saab toetust Tapal hoolekandeteenust osutav AS Viru Haigla.

"Rõõm on tõdeda, et nii üldhooldekodude kui ka erihoolekandeasutuste elanikest on märkimisväärne osa saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ja pärast kahe doosiga vaktsineerimist pole ka hooldekodude puhangud enam nii laiaulatuslikud," ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Sotsiaalkaitseministri sõnul on vaktsineerimise jätkudes võimalik vaktsineerida üksikuid inimesi ja hooldekodude töötajaid, kes pole veel vaktsiini saanud, ning vaktsiini puudumise oludes eelmise aasta novembri alguses ellu kutsutud tööjõukulude kompenseerimise meede on oma senisel kujul kaotamas tähtsust.

Seni on toetatud hoolekandeasutusi täiendavate tööjõukulude katmisel, see kompenseeritakse tegelike kulude alusel vastavalt hoolekandeasutuse taotlusele. Iga asutuse kohta teeb valitsus eraldi raha eraldamise otsuse.

Sotsiaalministeerium koostöös sotsiaalkindlustusameti ja hoolekandeasutustega valmistavad ette taotluse ja riskihaldusplaani, mis esitatakse valitsusele.

Sotsiaalkindlustusamet ootab taotlusi lisarahastuseks nendelt hooldekodudelt, kus on levinud nakkus ning kus pole veel lõpetatud vaktsineerimisi kahe doosiga. Edaspidi vaadatakse iga taotluse esitanud hooldekodu puhul eraldi, kas hooldekodus on tehtud kahe doosiga vaktsineerimised kõigile klientidele ja töötajatele, kes seda on soovinud. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles