Kriis ajas sportima ja tekitas defitsiidi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Hawaii Expressi Rakvere kaupluse juhataja ja kogu keti hulgimüügikoordinaator Sven Salep kinnitas, et jalgrattaid poes veel jagub, aga kes tahab soetada 2021. aasta mudelit, sel tuleb veel pikalt oodata.
Hawaii Expressi Rakvere kaupluse juhataja ja kogu keti hulgimüügikoordinaator Sven Salep kinnitas, et jalgrattaid poes veel jagub, aga kes tahab soetada 2021. aasta mudelit, sel tuleb veel pikalt oodata. Foto: Marianne Loorents

Koroonakriisist tulenenud ajutine tehaste sulgemine, logistikaprobleemid ja rahvaspordiharrastuse järsk tõus on tekitanud olukorra, kus suusavarustus ja jalgrattad on poodides müügil väga piiratud sortimendis.

Päris otsas rattad-suusad küll pole, aga kui eelistada mõnd väga konkreetset kaubamärki või spetsiifilist jalgratast, ei pruugi seda poest saada. Eriti hull lugu on suusavarustusega: suusakeppe jagub, suuskasid enam mitte nii väga, aga suusasaapaid suurustes 38–41 pole enam peaaegu üldse.

Rakveres spordivarustusega kauplevate äride esindajad räägivad kui ühest suust, et kaubanappus on tekkinud mitme teguri koosmõjus. Aasta tagasi pandi Aasias asuvad tehased mõneks ajaks seisma ja see annab nüüd tunda. Kui töö taastus, tuli sealt Euroopasse vedada korraga väga palju kaupa, mis tekitas merekonteinerite defitsiidi, ja see omakorda tõstis nende rendihinda kuni neli korda. Siin Eestis, tegelikult küll kogu maailmas, tüdinesid inimesed aga kodukontorites istumisest ja hakkasid vastukaaluks tegelema rahvaspordiga palju aktiivsemalt kui varem. Peale selle muidugi korralik talv. “Sel talvel müüdi vist maha nii kõik eelmistest aastatest seisma jäänud suusad kui ka uued tellimused,” ütles Rakvere spordipoe RixRatas juhataja Riho Lüüs. “Lisaks on märkimisväärselt suurenenud suusavarustuse rentimine, sest inimesed tahavad loodusesse. Tee rahvaspordi juurde tagasi on tagasi leitud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles