Seemnete läbimüük on hämmastavalt hea

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Müüja Inge Rahkema sõnul käib seemnepoes praegu tihe kauplemine. Kuigi tänasest peavad kauplused piirangute tõttu uksed sulguma, toimub müük edasi internetis, samuti otsitakse võimalusi kolida välitingimustesse.
Müüja Inge Rahkema sõnul käib seemnepoes praegu tihe kauplemine. Kuigi tänasest peavad kauplused piirangute tõttu uksed sulguma, toimub müük edasi internetis, samuti otsitakse võimalusi kolida välitingimustesse. Foto: Marianne Loorents

Aiapidamine ja potipõllumajandus tõusid ausse juba eelmisel aastal, kui märtsis eriolukord välja kuulutati. Tänavu algas taimede ettekasvatamine ja seemnete ostmine veelgi varem. Piiratud maailmas otsitakse uusi ja huvitavaid hobisid.

Päris kindlasti on inimesed taasavastanud potipõllumajanduse, kinnitati Rakvere Maarahva poest. “Seemnete ost hakkas pihta juba kuu aja eest. Praegu on natukene pilvisem ja lumisem ilm ning see annab kohe tunda,” rääkis müüja Inge Rahkema.

Paprikaseeme läheb esimesena mulda, igasugune tomat ja lilleseeme kohe selle järele. Õigeaegse külvi jaoks tasub kõik koju valmis varuda. “Müük on väga-väga aktiivne,” kinnitas Rahkema ja kiitis inimesi selle eest, et küsitakse palju kodumaist seemet. Selgus, et päris palju on tekkinud ostjaid, kes tahavad nõu ja ütlevadki otse välja, et on esimest aastat aiapidajad ega tea asjast midagi. “Ikka väikesed soovitused saab poest koos ostuga kaasa,” lausus müüjanna ja kiitis, et praegu propageeritakse väga, et vastavas vanuses lapsed õpiksid, kuidas seeme mulda panna ja sellest taim sirgub. Võimaluste puudumine ei tohiks olla takistus, sõnas ta ja soovitas herne külvata rõdukasti, et laps näeks oma silmaga, kuidas saak tegelikult tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles