Moonika Suurmaa: ideed sünnivad lapsi jälgides

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Moonika Suurmaa
Moonika Suurmaa Foto: Ain Liiva

Rakvere Rohuaia lasteaia õpetaja Moonika Suurmaa sulest ilmus äsja lasteaiaõpetajatele mõeldud käsiraamat, mis pakub mõtteid, mida rühmas lastega teoks teha. Just hakkas kehtima ka piirang, nii et lapsed niipea lasteaias ei kohtu, ja õpetaja püüab omal moel toetada ideedega nende vanemaid.

Pärast mullust aasta õpetaja galat võttis värskelt aasta lasteaiaõpetajaks valitud Moonika Suurmaaga ühendust kirjastus Atlex ning tegi talle ettepaneku oma kogemused ja õppevara raamatukaante vahele panna.

Pakkumine oli ahvatlev. Ja kohe hakkas Rakvere Rohuaia lasteaia Kuukiirte rühma õpetaja peas idanema mõte kirjutada käsiraamat projektiideedest. Sest projektiteema on praegu lasteaiamaastikul väga populaarne ning eestikeelset kirjandust selle valdkonna kohta vähe. Pealegi on ta projekte teoks teinud nii oma lasteaias kui ka jaganud materjale ja tutvustanud ideid kolleegidele Eestis ja rahvusvahelise publiku ees. Tänavu veebruaris ilmuski tema sulest lasteaiaõpetajatele mõeldud käsiraamat “Ideid projektiõppe läbiviimiseks 5–7-aastaste lastega”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles