Haridustaeva pärlid ootavad tunnustamist

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Rohuaia lasteaia õpetaja Moonika Suurmaa on 2020. aasta lasteaiaõpetaja. Laureaadi kuulutas välja endine õpilane Josten Sirvel. 
Rakvere Rohuaia lasteaia õpetaja Moonika Suurmaa on 2020. aasta lasteaiaõpetaja. Laureaadi kuulutas välja endine õpilane Josten Sirvel. Foto: Mihkel Maripuu

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) kutsub üles esitama kandidaate üleriigilise tunnustussüsteemi "Eestimaa õpib ja tänab" konkursile.

Konkursi eesmärk on tunnustada ja tutvustada üldsusele Lääne-Viru maakonna haridustöötajate tegevust ning selgitada tehtud töö tulemuste põhjal välja maakonna haridustöötajaid, kes on oma töös saavutanud väljapaistvaid tulemusi ja pälvinud kolleegide, õpilaste ja lastevanemate lugupidamise.

VIROL-i tegevdirektor Sven Hõbemägi rääkis, et maakondlik konkurss on seotud üleriigilise konkursiga. Laureaadid valitakse 13 üleriigilises ja kolmes maakondlikus kategoorias. Hõbemägi lausus, et maakonnas ja üle riigi on üks kattuv kategooria, milleks on elutöö kategooria.

"Et üleriigilise elutööpreemia väljaandmise eesmärk on tunnustada riigis silma paistnud haridustöötajaid, on VIROL-i soov tunnustada maakonna haridusse pikka aega panustanud inimesi ning seega saab sellesse kategooriasse kandidaate esitada nii riigi kui ka maakonna tasandil," ütles Hõbemägi. 

Kandidaate üleriigiliste kategooriate auhindadele saab esitada 18. aprillini haridus- ja teadusministeeriumi veebilehel aadressil www.hm.ee/gala, kust leiab ka tunnustamisstatuudid.

VIROL-i moodustatud maakondlik komisjon valib igasse kategooriasse (välja arvatud aasta õppejõu ja riikliku elutööpreemia kategooria) esitatud kandidaatide seast ühe esitamiseks üleriigilisele komisjonile. Komisjoni esitatud kandidaat on ka laureaat vastavas kategoorias Lääne-Virumaal.

Kandidaate maakondlikesse täiendavatesse kategooriatesse saab esitada samuti 18. aprillini ning seda saab teha SIIN.

Maakondlikud täiendavad kategooriad on noore õpetaja, hariduspere ja elutööauhinna kategooria.

Komisjoni kuulub VIROL-i hariduskomisjoni, Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liidu, Lääne-Viru Koolijuhtide Ühenduse, Lääne-Viru Haridusjuhtide Liidu, Lääne-Virumaa Alushariduse Juhtide Liidu, Lääne-Virumaa õpilasesinduse ning maakondlike ainesektsioonide esindaja.

2020. aastal pälvis aasta lasteaiaõpetaja tiitli Moonika Suurmaa Rakvere Rohuaia lasteaiast. 2019. aasta põhikooli aineõpetaja tiitli võitis aga Lääne-Virumaaga seotud Tallinna 21. kooli õpetaja Rasmus Kits.

Auhinnad antakse üle aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab" 2. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles