Läänevirulaste ühistöö seadis Ott Arderi lasteluulepärlid kaante vahele

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Varem eri kogudes ilmunud armastatud luuletaja, laulusõnade looja Ott Arderi lasteluulepärand on jõudnud kogumikku "Elu täis muinasjuttu". 
Varem eri kogudes ilmunud armastatud luuletaja, laulusõnade looja Ott Arderi lasteluulepärand on jõudnud kogumikku "Elu täis muinasjuttu". Foto: AIN PROTSIN/PM/SCANPIX BALTICS

Varem eri kogudes ilmunud armastatud luuletaja, laulusõnade looja Ott Arderi lasteluulepärand on jõudnud kogumikku "Elu täis muinasjuttu". Rakveres koolis käinud Ott Arderi raamatusse joonistas pildid Tapalt pärit maailmakuulus filmilooja Priit Pärn. Teose andis välja Tammerraamat. Kirjastuse asutajad ja eestvedajad on samuti seotud Lääne-Virumaaga.

"Ott Arder oli mu hea tuttav," ütleb kirjastuse Tammerraamat tegevjuht Tiina Tammer. Sellega on palju öeldud. Nad olid koolikaaslased. Tammer nendib, et ta ei mäletagi enam täpselt, kuidas nad tuttavaks said. "Aga temaga suheldes oli tunne, et tead teda juba terve elu. Mäletan, kui ta sõitis jalgrattaga meie kirjastusse juttu puhuma, vahel põues punnitamas väike "limunaad". Või siis seda, kui tema tõlgitud Venedikt Jerofejevi raamatut "Moskva–Petuški" Tallinna–Paldiski rongis esitlesime ja ta mulle sel puhul suure kimbu punaseid nelke kinkis," meenutab Tammer. Need olid erilised hetked. 

Kui 2004. aastal tuli teade Ott Arderi lahkumisest siitilmast, andis Tiina Tammer lubaduse: "Teen ta luuleloomingust korraliku raamatu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles