Rakvere linnavolikogu istub ainsana laua taga

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnavolikogu koguneb homme linnavalitsuse valges saalis, maskid ees ja ohutusreegleid järgides.
Rakvere linnavolikogu koguneb homme linnavalitsuse valges saalis, maskid ees ja ohutusreegleid järgides. Foto: Ain Liiva

Sel kuul koguneb Lääne-Virumaal näost näkku asju arutama vaid Rakvere linnavolikogu. Valdades kohtutakse interneti vahendusel või siis üldse mitte. Veebiistungi pidamisel on aga oma risk.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et Rakvere linnavolikogu koguneb homme linnavalitsuse valgesse saali, nagu see ikka tavaks on olnud. Ta sõnas, et ohutusnõudeid järgides ei tohiks volikogu istungist probleeme tekkida. “Tuhanded inimesed lähevad igal hommikul tööle ja volikogus tehakse samuti tööd,” lausus Juhkami.

Ühe põhjusena, miks volinikud füüsiliselt kokku kutsutakse, on volikogu esimehe sõnul auk seaduses. Nimelt ei ole kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses (KOKS) volikogu istungite interneti vahendusel toimumine lahti kirjutatud. Linnade ja valdade liit on mitmel korral, viimati eelmisel nädalal, pöördunud riigihalduse ministri poole, et seadusesse muudatused sisse viidaks, kuid seni tagajärjetult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles