Meeste tantsupidu lükkub augustikuusse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Meeste tantsupidu toimub traditsiooniliselt Rakveres.
Meeste tantsupidu toimub traditsiooniliselt Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Meeste Tantsupeo 4 Venda korraldusmeeskond otsustas, et pidu lükkub edasi 14. ja 15. augustile.

Meeste Tantsupeol 4 Venda muutub vaid toimumise aeg, kehtima jäävad nii kõikide tantsurühmade registreeringud kui ka peo repertuaar. Tantsupidu toimub traditsiooniliselt Rakvere staadionil.

MTP4 infojuht Maris Marko ütles, et Meeste Tantsupidu 4 Venda lükati edasi seetõttu, et koroonaviirus levib Eestis jätkuvalt väga jõudsalt ning juunis peo korraldamine oleks nii tantsijate kui ka publiku seisukohast äärmiselt vastutustundetu. "Loodame, et olukord suve teiseks pooleks paraneb ja viiruse levik vaktsineerimise toel pidurdub, mis võimaldaks peo korraldamise augustis. Loomulikult hoiame olukorral silma peal ning lähtume oma tegevuses mõistuse häälest ja riiklikest korraldustest," rääkis ta.

14. ja 15. august on korraldusmeeskonna hinnangul sobilikud kuupäevad, arvestades Rakvere staadioni hõivatust ja teisi augustisse planeeritud suurüritusi. "Kui viiruse olukord lubab pidada meeste tantsupidu, siis ilmselt saavad toimuma ka taasiseseisvumise 30. aastapäeva üritused ja ööjooks," märkis Maris Marko.

"Oleme tänulikud kõigile, kes vaatamata muutlikule ajale hoiavad oma südames meeste tantsupeo leeki," ütles meeste tantsupeo idee autor ja pealavastaja Maie Orav.

Meeste Tantsupidu 4 Venda on ajas rändamise pidu, mis jutustab loo nelja venna kogemustest eestlaste kujunemisloos läbi ajastute.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles