Juhtkiri: laps ei ole täiskasvanu

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalal šokeeris avalikkust Kanal 2-s eetrisse jõudvas telesaates “Õhtu” üles astunud noor naine, kes rääkis, kuidas ta aastaid tagasi jalgpallihuvilise tüdrukuna endast kõvasti vanema treeneri võrku langes. Suuremas osas inimestes tekitas uudis vastikust, sest tüdruk oli tollal vaid 14-aastane, lugupeetud treenerihärra aga 52. Vanuse poolest passinuks vanaisakski.

Eriti vastikuks läks paljude jaoks asi aga siis, kui Brasiilia päritolu meesterahvas astus üles Postimehe stuudios, kus ta toimunut õigustas ja nimetas enda suhet 7. klassi lapsega armastuseks, millele oli raske vastu seista. Ühiskonnas on seesugune olukord tekitanud taas diskussiooni, kas 14-aastane ikkagi on piisavalt vana, et täiskasvanutega võrdväärsetel alustel end seksuaalselt määratleda ning vastutust võtta.

Toome võrdluseks, et Eestis on isik alaealine 18-aastaseks saamiseni. Alaealisena ei tohi noor osta kauplusest energiajooki, käia valimas, viibida üksida liiga kaua õues, juhtida autot ega vanema teadmata välisriiki reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles