Raamatukogud hoiavad viirusevabadust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Raamatukogude uksed võivad küll olla kinni, ent teavikute laenutamine jätkub pakiautomaadi või akna kaudu.
Raamatukogude uksed võivad küll olla kinni, ent teavikute laenutamine jätkub pakiautomaadi või akna kaudu. Foto: Tiina Kriisa

Valitsuse otsusega tohivad raamatukogud tegevust jätkata, ent see ei tähenda, et lugeja võiks uksest sisse hüpata ja sukelduda riiulite vahele teoseid valima. Helista või kirjuta – ja ükski teavik ei jää laenutamata.

Uued koroonapiirangud panid raamatukogude uksed kinni, aga teenus on piiratud mahus ja kontaktivabalt siiski tagatud, kinnitas Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa. “Hea raamat on parim vahend vaimse tervise hoidmiseks, kasutame ise ja soovitame teistelegi,” ütles ta.

Millal saab jälle raamatukogus oma käega riiulist raamatu võtta, ei oskaks keegi ennustada. Praegused piirangud kehtivad 11. aprillini. Mis edasi? Eesti valitsuse otsuse põhjal välja töötatud üleriigiline juhend raamatukogutöö korraldamiseks COVID-19 perioodil ütleb, et raamatukogu teenuste järkjärguline laiendamine või piiramine sõltub kohalike riskide analüüsist ja omavalitsuse otsusest, kuid järgida tuleb kultuuriministeeriumi juhendis esitatud nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles