Hakkab kehtima biojäätmete eraldi kogumise nõue

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Järjest rohkem hakatakse Eestis nõudma biojäätmete sortimist. Üle riigi hakkab see nõue kehtima alates 2024. aasta algusest, kuid omavalitsused kehtestavad vastava nõude reeglina juba varem.
Järjest rohkem hakatakse Eestis nõudma biojäätmete sortimist. Üle riigi hakkab see nõue kehtima alates 2024. aasta algusest, kuid omavalitsused kehtestavad vastava nõude reeglina juba varem. Foto: Kristjan Teedema

Riik on seadnud eesmärgi, et kõigil kinnistutel peab hiljemalt 2024. aasta algusest hakkama eraldi koguma biolagunevaid köögijäätmeid. Jäätmevedajatega järgmiseks perioodiks uusi lepinguid sõlmivad omavalitsused on sama nõuet kehtestamas juba varem.

Tapa vallas hakkab biolagunevate jäätmete eraldi kogumise nõue kehtima juba selle aasta 1. mail. “Kuna sõlmisime jäätmevedaja Ragn-Sellsiga uue lepingu, said sellesse kirja juba ka uued nõuded,” selgitas Tapa vallavanem Riho Tell. “Sõlmitud leping kestab kuni 2026. aasta aprilli lõpuni, ja kuna selle sisse jääb riigi seatud tähtaeg, otsustati jäätmevedu korraldada selliselt, et kohe uue perioodi algusest liidetakse kõik kinnistud köögijäätmete veoga,” lisas Tapa valla keskkonnaspetsialist Mailis Sepp.

Uus nõue tähendab seda, et köögijäätmed – kartulikoored ja muu selline – tuleb muust prügist eraldada ja visata need eraldi konteinerisse, mis on reeglina pruuni värvi või selgelt nähtava pruuni kleebisega. “Endise Tapa valla kortermajade juures on need konteinerid tegelikult juba olemas, sest enama kui 19 korteriga korteriühistutele kehtis see nõue ka varem,” täpsustas Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles