Lumerohke talv väsitas ära rajamasina

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Vahur Leemetsa sõnul tuli idee korjandus teha just kohalikelt spordisõpradelt.
Vahur Leemetsa sõnul tuli idee korjandus teha just kohalikelt spordisõpradelt. Foto: Meelis Meilbaum

Pariisi suusarajad on sel talvel rõõmustanud ohtralt suusasõpru, radasid korras hoidvale rajamasinale on aga talv olnud koormav, nii et 2009. aastal valminud masin vajab nüüd remontijate hoolt. 

Suusaradu haldava MTÜ Huviklubi Nelson juht Vahur Leemets rääkis, et talv on olnud erakordne ja nii pikka suusaringi pole Pariisis varem tehtud. Praegu on olemas 10-kilomeetrine suusaring ning seda on pidanud masinaga hooldama üle päeva.

Rajamasina töökas kolb, mis on 264 miljonit korda edasi-tagasi liikunud, on nüüd lõplikult oma töö teinud ja tükkidena teenitud puhkusele läinud. Vahur Leemetsa sõnul on uue kolvi ja sellega seonduva remondi puhul vaja suusatajate ja suusatamise sõprade rahalist abi. Täpset summat Leemets nimetada ei osanud, kuna see pole veel teada, masin peab aga korda saama igal juhul.

Teisipäeval pani Leemets toetuse leidmiseks üleskutse sotsiaalmeediasse ning kakskümmend tundi pärast postituse tegemist oli juba toetajaid tekkinud. Leemetsa sõnul andsid idee rajamasina remondiks annetusi koguda just kohalikud inimesed, keda Suzuki King Quadi rikkisolek väga nörritab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles