Veidi soojemat ilma on oodata alles järgmise nädala alguses

BNS
Copy
Ilm on veel talvine, aga pakub kevadisi noote.
Ilm on veel talvine, aga pakub kevadisi noote. Foto: Madis Veltman

Kui selle nädala lõpus on tulemas veel 13 miinuskraadi, siis uuel nädalal läheb ilm kevadisemaks ja teisipäevaks prognoosib ilmateenistus kohati üheksat soojapügalat. 

Reede öösel sunnib loodest aeglaselt lähenev kõrgrõhuhari madalrõhuala serva Eestist lahkuma ja saavutab päeval ülekaalu. Öösel liigub lumesajuala üle Eesti põhjast lõunasse. Päev on olulise sajuta, vaid ennelõunal võib veel mõnel pool hooti lund sadada. Põhja- ja kirdetuul on jätkuvalt tugev ja alles õhtuks veidi nõrgeneb. Öösel on külma 3–9, päeval 1–6 kraadi.

Laupäeval on Eesti kohal kõrgrõhuhari, mis pärastlõunal taandub Skandinaavia põhjatipust üle Soome Eestisse laieneva madalrõhuala serva ees lõunasse. Öö ja suurem osa päevast on sajuta, kuid õhtu eel jõuab Põhja-Eestisse taas lumesadu, kohati tuiskab. Öösel puhub nõrk muutliku suunaga tuul, alates hommikust pöördub tuul edelasse ja tugevneb puhanguti 14, rannikul kuni 18 m/s. Öösel on külma 4–10, kohati 13 kraadi, päeval kuni kolm kraadi. 

Pühapäeval on Eesti kohal madalrõhulohk. Öösel sajab lund, hommikupoole ööd kohati ka lörtsi, päeval sajab lörtsi ja vihma, Lõuna-Eestis paiguti ka lund. Edelatuul järk-järgult nõrgeneb ja pöördub õhtuks läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel vahemikus –4 kuni +1, päeval 0 kuni +4 kraadi. 

Esmaspäeva öösel madalrõhulohk eemaldub. Enne keskööd sajab veel lörtsi ja lund, hommikuks sadu lakkab ja päev tuleb kõrgrõhuharja mõjul peamiselt sajuta. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni –6, päeval –1 kuni +3 kraadi.

Teisipäeval ja kolmapäeval hoiab kõrgrõhuala põhjaserv ilma sajuta. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni –5, saartel 0 kuni +2 kraadi, päeval tuleb sooja 3–9 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles