Hanekahjude vastu aitab püss

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Kevadrändel peatub Eestis pea 200 000 hanelist, kes täiendavad siin oma rändel otsa lõppenud energiavarusid.
Kevadrändel peatub Eestis pea 200 000 hanelist, kes täiendavad siin oma rändel otsa lõppenud energiavarusid. Foto: Margus Ansu

Kui tunamullu oli hanede kevadine heidutusjaht lubatud katseliselt kolmes maakonnas ja mullu kogu Eestis, siis sel kevadel tohib hanelisi püssiga peletada viies maakonnas, sealhulgas Lääne-Virumaal.

Osaühingu Piira Talu juht Kalmer Visnapuu rääkis, et mullu tehti haneliste heidutusjahi kohta päris põhjalik uuring, mis aga ei andnud uurijate arvates piisavat tulemust. “Leiti, et tuleb veel uurida, aga minu kogemus ütleb, et kõige tõhusamad heidutusvahendid on ikka raketipüstol ja jahipüss,” sõnas Visnapuu, kes on aastate jooksul proovinud oma põldudelt hanelisi peletada kõikvõimalikke võtteid kasutades.

Visnapuu selgitas, et kõigepealt tuleb põllumehel esitada keskkonnaametile taotlus, kus on märgitud eraldi kõik põllumassiivid, kus heidutusjahti pidada soovitakse. Seejärel vaatavad spetsialistid taotlused üle. “Minule arusaamatutel põhjustel öeldakse mõne põllu kohta ka ei,” sõnas põllumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles