PÖFF viib filmihariduse igasse Eesti kooli

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
PÖFF-i filmikool pakub võimalust süveneda filmikunsti.
PÖFF-i filmikool pakub võimalust süveneda filmikunsti. Foto: PÖFF-i Filmikool

Pimedate Ööde filmifestival avab filmiõppe edendamiseks ja filmihariduse Eesti üldhariduskoolidesse viimiseks õppeplatvormi. Mitmekesistel kursustel, mis mõeldud nii õpilastele kui ka õpetajatele, saab filmikunsti õppida kõigis kooliastmetes.

PÖFF-i tegevjuht Mikk Granström ütles, et koostöös Tallinna ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudiga loodi e-õppe keskkond ühele maailma suurimale veebiõppe platvormile OPENEDX. Platvormil hakkab PÖFF pakkuma aasta ringi filmi ja filmiõppega seotud kursusi eri vanuserühmadele, sealhulgas kõigile kooliastmetele ja õpetajatele.

Kursused on loodud põhimõttel, et need oleksid läbitavad iseseisvalt ja ka juhendaja abil. Paindlik lahendus annab võimaluse kõigil Eesti koolidel avada valikainena mõni filmikunstiga seotud õppeaine, ilma et oleks vaja juurde leida filmihariduse omandanud õpetajat. Küll aga on kursuse läbinud õpetaja võimeline hiljem iseseisvalt koolis filmiga seotud valikaineid õpetama.

Koos loodavate e-õppe kursustega on koostatud eestikeelsed õppematerjalid, õppevideod, ülesanded ja muud vajalikud abimaterjalid. Praegu on loodud 12 eestikeelse õppematerjaliga e-kursust ning esimesega neist on võimalik õpilastel juba algust teha.

Esimene kursus, mis on sobilik 8.–12. klassi õpilastele, on "Filmilugu". Aprillis tuleb välja kursus õpetajatele, mis käsitleb filmi ja õppetöö sidumise võimalusi.

Selleks et filmiõppe kursustega vältida olukorda, kus õpilane tunneb, et ta on õppimisega üksi jäänud, on igal kursusel soovitused, kuidas iseseisvalt tulemuslikult õppida. 

PÖFF pakub koolidele igakülgset tuge uute e-kursuste kasutusele võtmiseks ja nende rakendamise jälgimiseks. Kursuste kohta saab täpsemat infot filmikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles