Rakvere linn pürgib kliimaneutraalseks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnavalitsus asub hoones, mis tarbib väga vähe energiat.
Rakvere linnavalitsus asub hoones, mis tarbib väga vähe energiat. Foto: Marianne Loorents

Keskkonnaministeerium sõlmis Rakvere linnavalitsusega ühiste kavatsuste deklaratsiooni, et koostöös Eesti keskkonnaseisund paremaks muuta. Deklaratsiooniga võtab Rakvere linnavalitsus eesmärgi saada üheks esimeseks kliimaneutraalseks omavalitsuseks Eestis, teatas ministeerium.

Ministeerium pakub Rakvere linnavalitsusele tuge eelkõige linna kliima- ja energiakava väljatöötamisel. Keskkonnaminister Tõnis Mölderi sõnul toetab ministeerium hea meelega neid omavalitsusi, kellel on tugev tahe saada rohelisemaks. "Rakvere linn töötab tõsiselt selle nimel, et vähendada kasvuhoonegaase ja planeerida kliimakindlalt. Ega rohepööre Eestis saagi toimuda ilma kohalike omavalitsuste panuseta," märkis Mölder.

Rakvere linnavalitsus on esimene omavalitsus, kellega keskkonnaministeerium niisuguse vabatahtliku koostöö algatab. Rakvere abilinnapea Andres Jaadla nentis, et linnadel on suur roll kliimamuutuste leevendamisel. "Oleme Rakveres panustanud keskkonnasõbralikule linnaruumile ja energiatõhusate lahenduste arendamisele ning hetkel oleme ainuke Eesti linn, kus enamik korteriühistuid on energiat säästvamaks renoveeritud. Oleme olnud Euroopa linnapeade pakti elluviimisega eeskujuks ning soovime samas vaimus ka jätkata," lausus ta.

2020. aasta novembris jõudis Rakvere linn konkursil "Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus" kolme parima hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles