Paranejaid majutab Koeru hooldekodu

Copy
Rakvere haiglas viibinud koroonapositiivne läänevirulane saab rahulikult terveneda Koeru hooldekeskuses.
Rakvere haiglas viibinud koroonapositiivne läänevirulane saab rahulikult terveneda Koeru hooldekeskuses. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kus peaks elama koroonahaige, kes ei vaja haiglaravi, kuid on nakkusohtlik ja vajab teistest eemal olemist? Sellele on omavalitsusjuhid pidanud koroonaaastal mõtlema. Nüüd on lahendus leitud. Koeru hooldekeskus Järvamaal on valmis pakkuma läänevirulastele ajutist peavarju.

COVID-19 haigetele “hotelli” leidmine polegi teab mis lihtne ülesanne. Kõigepealt kiigati teise naabri poole. Sealse haigla vahetus läheduses asuv Kohtla-Järve vanurite hooldekodu tundus tervenemise teel olevatele koroonahaigetele hea asupaigana. See oli aga hoolealuseid täis.

Seejärel vaadati ringi Lääne-Virumaa hooldekodudes, kuid siingi vabu kohti ei leidunud. Kui aasta tagasi kasutati koroonahaigete koduna Rakvere ametikooli uuendatud ühiselamut, siis sel kevadel selle võimalusega arvestada ei saanud. Praegu majutatakse seal oma 100 õpilast. Siis tuligi lahendus leida teisest naabermaakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles