Näitust saab vaadelda läbi klaasseinte

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Teatrikinos ripub fotonäitus “Naise elu lõuend”, mida saab nautida värskes õhus veel ka aprillikuus.
Rakvere Teatrikinos ripub fotonäitus “Naise elu lõuend”, mida saab nautida värskes õhus veel ka aprillikuus. Foto: Marianne Loorents

Eesti Lasterikaste Perede Liidu näituse “Naise elu lõuend” keskmes on lasterikka pere ema. Fotod on lavastatud vanade maalide eeskujul. Idee ja teostuse taga on fotograaf, stilist ja meigikunstnik Tiina Kukk ning juuksur Kristin Aarma.

Kuna Teatrikino maja on klaasist, on võimalik fotosid ja naiste ilu nautida tervislikul moel ümber maja jalutades. “Fotod osutusid nii suurteks ja võimsateks, et idee sel moel neid eksponeerida sündis mu peas kohe,” kõneles Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik. “Pargipuude peegeldused lisavad naistele ainult võlu ja ajatust juurde,” lisas ta.

Kolmeteistkümnest fotost koosneva näituse eesmärk on näidata, milline on olnud naiselikkuse kuvand läbi sajandite, tuues esile emalikkust, naturaalset ilu, naise kindlat ja aktiivset kohta ühiskonnas. Peategelane on igal fotol eesti naine, kes on emaks vähemalt neljale lapsele ning on silma paistnud aktiivse ja pikaajalise kogukonnatööga. Projektis osalenud 13 emal on ühtekokku 58 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles