Sügisel avatakse kõigis Rakvere lasteaedades sõimerühmad

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Rohuaia lasteaed.
 
Rakvere Rohuaia lasteaed.  Foto: Vladislav Musakko

Alates 1. septembrist avatakse Rakvere kõikides lasteaedades kaheaastaste laste sõimerühmad.

Vanemad, kes on teinud linna haridusteenuste infosüsteemis ARNO lapsehoiuteenuse soovi kohta avalduse, ei pea uut avaldust tegema, informeeris linnavalitsuse pressiteenistus. Kõikide sõimekoha soovijatega võtab linnavalitsus ühendust.

Kuidas toimub koha pakkumine?

Rakvere linnavalitsuse hariduse peaspetsialisti Vilja Messeri sõnul alustatakse kaheaastastele lastele kohtade pakkumisel nendest peredest, kus juba pere vanem laps käib soovitud lasteaias. "Kui laps on 1. oktoobriks 2021 kaheaastane ja tal käib õde või vend Triinu lasteaias, siis tema saab nii-öelda selle esimese pakkumise. Kui õdedest-vendadest jääb kohti üle, alustatakse koha pakkumist sellele lapsele, kes on vanuseliselt kõige vanem ehk see, kes saab 1. oktoobril 2021 kolmeaastaseks," selgitas Messer.

Kui linna munitsipaallasteaedades kohti  enam ei ole, võtab hariduse peaspetsialist vanemaga ühendust ja pakub tema kaheaastasele lapsele kohta eralasteaias. "Kui vanemale see ei sobi, saab laps lastehoius jätkata. Koha Rakvere linna soovitud lasteaias saaks ta sel juhul sügisel 2022," lisas Messer.

Linna haridusteenuste infosüsteemis ARNO saab kaheaastase kohta lasteaiaavalduse esitada alates 19. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles