Võsu kodukokk küpsetab oma hõrgutisi ka külmal ajal

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Irene Heidmets tunneb õhus kevadet.
Irene Heidmets tunneb õhus kevadet. Foto: Elo Zobel

Kuni eelmise suveni tähendas toit ja sellega seonduv Irene Heidmetsale pigem esmavajalikku ning hobi ja elustiili. Nüüd võib juba ka väikestviisi karjäärist rääkida – Võsu rahvale maitseb.

Võsul elas sel talvel rohkem inimesi, kui siin talviti tavaliselt on elanud. Piirangute ajal on linnakärast ja inimmassidest eemale saamine populaarne valik, suvekodu mändide all aga privileeg, mida kasutamata ei jäeta. Muidugi pole ka koroonatalvel sellist rahva liikumist nagu suviti. Ent toitlustajad said siiski väikese lisavõimaluse.

Irene Heidmets on Võsu bussijaama taga asuva Meidi kodukohviku perenaine. Koroonaajal jäi ka tema alevikku talvituma ja jätkas koduköögis askeldamist. Koostöös Wöse sadamarestoraniga peeti pop-up-talvekohvikut, viimastel nädalavahetustel on tema valmistatut saanud kaasa osta Ukulele reggae-baarist. Argipäeviti on võimalik temalt kaasa tellida kodust lõunasööki, mida ta piiratud koguses valmistanud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles