Juhtkiri: suhkrutükid päevas

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tänases lehes saavad sõna õpilased ja õpetajad, koolijuhid ja -psühholoog, kes püüavad palju kirutud distantsõppest leida positiivset. Ja see neil ka õnnestub. Tegelikult ongi ju nii, et maailmas ja elus valitseb tasakaal, on yin ja yang, pole head halvata ning vastupidi. Mõõnale järgneb alati tõus.

Mõistagi tungib kaugõpe kogu pere ellu. Paljudele lastevanematele lisab koduõpe üksnes kohustusi. Kuid on ka neid, kellest on koduõppe ajal märksa hilisemad ärkajad saanud – jah, on emasid-isasid, kes armastavad kaua magada ja kellele meeldib hommikul aeglaselt tegutseda. Samuti on neid, kes tõusevad enne kukke ja koitu, tundes rõõmu võimalusest olla omaette, enne kui kogu kari kepsu lööma hakkab.

Kuigi suhkrutükke praeguses argipäevas võib olla raske leida, tasub neid siiski otsida. Peaminister Kaja Kallas on valitsuse tasandil juba mitu korda rõhutanud, et kui nakatumisnäitaja ei lange, jääb Eesti terveks suveks lukku. Selline ähvardamistaktika on tavaliselt nõrga täiskasvanu tunnus, kes ütleb lapsele, et kui tuba ära ei korista, kapist küpsist võtta ei tohi. Tekitab trotsi ja meelepaha, sest tegelikult suurem osa Eesti elanikest ikkagi pingutab selle nimel, et nakatumisnäitaja langema hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles